Fetadip

Ik was vergeten hoe lang het kan duren om zo’n post precies juist te krijgen. In die tijd kan ik deze dip drie keer maken. If that is any recommendation.

_MG_8027

Dit is waarschijnlijk mijn meest aangevraagde recept. Natuurlijk: je maakt iets waar iedereen van houdt – feta – tot iets smeerbaar, dipbaar en likbaar. Dit is ook heel tupperware-vriendelijk spul om mee te nemen naar een feestje.

Waarschuwing: fetadip is niet iets wat je maar één keer kunt maken, zeker niet als je het voor vrienden maakt. Requests will follow.

_MG_8032

Ingrediënten (aangepast van A Spicy Perspective)

350g feta

250g ricotta

1 teentje geplette look

flinke scheut olijfolie

sap van 1/2 citroen

1 tl pul biber (cf. olijvenmix)

1 tl gedroogde kruiden (oregano, tijm…)

peper en zout

Optioneel: één rode turkse puntpaprika of gewone paprika


Vrij simpel: gooi alles in een blender (of met de staafmixer) en mix glad. De pul biber zorgt voor een romige ivoorkleur, maar dat vind ik wel mooi. Voor een maagdelijk witte dip kan je de pul biber er ook op het einde onder roeren.

Als je de paprika gebruikt: in twee snijden, steel en zaadlijsten verwijderen, onder een hete gril leggen tot het vel geblakerd is, een paar minuten in een doosje met het deksel erop om het vel te laten losstomen, en dan trek je het er zo af. In stukjes snijden en onder de fetamix roeren.

Doe in een kommetje en werk af met wat extra olijfolie en een beetje pul biber en/of za’atar. Serveer met knapperig stokbrood, libanees brood of getoaste pitabroodjes.

Advertenties

Een gedachte over “Fetadip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s