About

IMG_7949

Ik ben een eter, maar vooral een voeder.

Een opportunitariër – want, flexitariërs, wat maken we onszelf toch wijs?

Ik geloof in een eenvoudigere kijk op gezond eten. Geen guru’s, pseudowetenschap, lijvige tractaten met weinig beet, manicheïsme, opgedeeld in hapklare, trendgeware, facebookbare headliners.

Beginnen bij de basics: kleurrijke borden, een nadruk op de weelde aan fruit, groenten en kruiden die ons elk seizoen weer ter beschikking staat. Goede basisproducten. Haalbare lijsten met ingrediënten. Experimenteren met zowel ver weg als dichtbij.

En laten we onze bourgondische roots niet verloochenen. No need to hide the butter.

Yottam Ottolenghi schreef in één van zijn kookboeken, na een onkarakteristieke uitwijding over de gezondheidsvoordelen van quinoa, dat dat geen reden zou zijn om quinoa te eten als het niet ook nog eens lekker was.

Eten moet in de eerste plaats lekker zijn. Daarop zeg ik volmondig ja.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s